Пиронкова спечели след дъжда



26-09-2010 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на турнира в Токио на хард с два милиона долара след мач, който бе спрян в края на първия сет заради пороен дъжд. Първата ракета на България се наложи с 6:3, 7:5 над играещата с „уайлд кард” японка Аюми Морита на централния корт на „Ариаке Колизеум”.

Цеци избра да сервира при жребия. Тя спечели подаването си, въпреки че направи двойна грешка. След това поведе с 40:0 срещу дребничката азиатка и постигна пробива при третата си възможност, за да поведе с 2:0 гейма. 23-годишната пловдивчанка продължи с това темпо и след втори брейк дръпна с 4:0. В шестия гейм Морита най-сетне успя да се запише в мача и намали на 1:5. Пиронкова застана на линията за начален удар, за да затвори сета. Българката допусна втора двойна грешка, която даде първа точка за пробив на японката, която я реализира след 38 минути игра.

Срещата беше спряна веднага след това заради дъжда, който ръмеше от десетина минути. При подновяването Цветана спечели сета с 6:3.

Във втория 96-ата в света японка поведе с 3:0 с пробив. Цветана успя да го върне за 3:4. След това се стигна до 5:4 за пловдивчанката, която сервираше за мача, но допусна пробив. После тя отново направи брейк и този път съумя да вземе срещата.

Пиронкова ще играе във втория кръг с победителката от мача на №15 Надя Петрова (Русия) с квалификантката Роберта Винчи (Италия). Цеци си осигури вече 70 точки за световната ранглиста, където е 32-а в момента, и 10 275 долара от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини