Григор на девети финал



24-09-2010 00:00 | Станко Димов
Отличното представяне на Григор Димитров в чалънджърите продължава. Първата ракета на България се класира за девети финал в кариерата си, след като победи отново японеца Го Соеда с 6:3, 6:4 на полуфиналите на турнира на твърди кортове в Банкок, който е с награден фонд 35 000 долара и гостоприемство. Това бе 14-и пореден успех за лидера в отбора ни за Davis Cup.

Точно преди седмица 19-годишният хасковлия отново се наложи над азиатеца в Тайланд, но в три сета. Соеда беше четвърти в схемата на чалътджъра сега, но допусна по един пробив във всеки сет, което донесе успеха на Гришо.

На финала Димитров очаква руснака Александър Кудрявцев.

С класирането си до тази фаза българинът си осигури поне 48 точки за световната ранглиста, където е №146, и 3000 долара от наградния фонд. Ако спечели титлата той ще направи точките 80, а парите – 5000 долара. До момента Гришо има осем победи в осем финала – пет от тях тази година. Шест от титлите са на фючърси и две – от чалънджъри.

Почти сигурно Григор Димитров ще бъде поставен в квалификациите на големия турнир на АТР, който също е в Банкок и е с награден фонд 551 000 долара. Двубоите започват утре и не е много ясно дали юношеският шампион от Wimbledon и US Open ще има сили и време след финала да играе и в пресявките.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини