Мъри се съветва с мама за нов треньор



22-09-2010 00:00 | Станко Димов
Анди Мъри продължава активно да си търси нов треньор, след като се раздели с Майлс Маклагън в началото на юли. 23-годишният шотландец призна пред BBC, че се съветва често с майка си Джуди за избора на наставник. Той искал за турнира от сериите „АТР 1000” в Пекин на 1 октомври да има треньор.

Майката на Анди и Джейми Мъри е квалифициран тенис треньор. Заговори се дори, че тя ще бъде новият наставник на синчето си, което смени половин дузина треньори в последните години. Тя отхвърли тази възможност, като заяви, че само консултира Анди от време на време.

Без треньор Мъри победи Федерер и Надал за титлата в Монреал, но след това претърпя провила в Синсинати и на Откритото първенство на Съединените щати, където бе спрян от Вавринка.

„Ситуацията е същата като преди US Open. Аз още проучвам кандидатите и се опитвам да избера най-добрия, който да е професионалист с главна буква. Аз съм търпелив и съм убеден, че съвсем скоро ще намеря човека, който ще ми помогне. Лично не съм говорил все още с никого”, заяви Анди Мъри.

Той е натоварен с очакванията на всички тенис фенове от Обединеното кралство да донесе първа титла от Големия шлем за Великобритания след Фред Пери през 1936 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини