Ана и Мартина загубиха „битката на половете”



10-09-2010 00:00 | Станко Димов
При голям интерес се проведе чаканият от дни демонстративен двубой на централния корт на US Open „Артър Еш”. В нещо като римейк на „битката на половете” от 1973 година Анна Курникова и Мартина Хингис отстъпиха на Матс Виландер и Пат Кеш с 5:7. Мачът беше в един сет и в него преобладаваха шоу елементите за сметка на сериозните тенис изпълнения. И четиримата славни играчи се забавляваха на корта.

В същото време японският производител на спортна екипировка Yonex обяви, че е подписал нов дългосрочен договор с Хингис. Това косвено потвърди, че 29-годишната швейцарка ще направи второ завръщане в професионалния тенис – този път само в турнири на двойки.

Носителката на пет титли от Големия шлем се оттегли през 2003 година заради травма в стъпалото, но по-късно се завърна. През 2007 година получи двугодишно наказание за употреба на кокаин.

„Мартина е сред най-популярните лица на нашата компания в световен мащаб и ние сме много радостни, че тя продължава сътрудничеството си с нас. Тя беше любимка на зрителите, където и да се появеше”, коментира подписването на контракта президентът на американския отдел на Yonex Хироаки Ебихара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини