Возняцки без загуба в Ню Хейвън 3 г.



28-08-2010 00:00 | Станко Димов
Първата в схемата на тенис турнира в Ню Хейвън Каролине Возняцки се класира за финала на проявата за трети пореден път. Датчанката, която спечели US Open Series и е водачка на US Oрen, надигра Елена Дементиева с 1:6, 6:3, 7:6(5) и записа 12-а победи в състезанието, където още не е усетила вкуса на поражението. Съперничка на Каро за титлата ще бъде отново рускиня – Надя Петрова.

В първата част Дементиева поведе с 4:0 и затвори лесно сета в своя полза. В първия гейм на втората част Возняцки стигна до брейк и успя да удържи преднината си до края. В решителната част московчанката първа нанесе удар с пробив. При 5:4 гейма тя сервираше за спечелване на мача. Защотаващата титлата си от Ню Хейвън блондинка обаче успя да върне брейка в последния възможен момент и доведе нещата до три мачбола в 12-ия гейм.Дементиева обаче ги отрази и продължи да се бори. В тайбрека Лена поведе с 3:0 точки, но Каро направи пълен обрат.

„Когато губех 4:5 си казах, че трябва да продължавам да се боря. Тя трябва да спечели все пак четири точки, за да победи, така че аз съм още в играта. Не усещам напрежение в турнира, просто играя мач за мач”, заяви Возняцки след срещата.

В другия полуфинал Надя Петрова надигра Мария Кириленко в руското дерби с 2:6, 6:2, 6:2. В началото на втория сет Кириленко получи травма в кръста при опит да достигне една топка, но стисна зъби и доигра мача, въпреки че не беше равностойна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини