Мъри и Ноле спечелиха след тайбрек



19-08-2010 00:00 | Станко Димов
Шампионът от Синсинати през 2008 година Анди Мъри се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите „АТР 1000” с награден фонд 2,43 милиона долара. Четвъртият в схемата изигра втори пореден трисетов мач, за да се наложи над Ернестс Гулбис от Латвия с 4:6, 6:3, 7:6(4). Също с тайбрек и Новак Джокович елиминира Давид Налбандян. Надал пък спаси мачбол, преди да спечели.

В първата част латвиецът успя да направи пробив и да я спечели. В началото на втората обаче шотландецът, който прпеди дни взе титлата в Торонто, проби за 4:2 гейма и не допусна да бъде застигнат. В първите два гейма на решителната част двамата топтенисисти си размениха по един пробив, но после бяха непробиваеми и се стигна до тайбрек. В него Мъри поведе с 6:1 точки, но профука три мачбола, преди Гулбис да капитулара.

Следващият съперник на шотландеца е Марди Фиш. Американецът, който е 36-и в световната ранглиста, отстрани Ришар Гаске от Франция със 7:5, 6:2.

В друг двубой в щата Охайо вторият поставен Новак Джокович надигра Давид Налбандян с 6:1, 7:6(7). Сърбинът трябваше да отрази цели пет сетпойнта на аржентинския си опонент в края на втората част, преди да стигне до мачбол при 8:7 точки. Точно тогава Налбандян направи двойна грешка.

Световният номер едво Рафаел Надал преодоля третия кръг след трудна победа срещу французина Жулиен Бенето с 5:7, 7:6 (6), 6:2. Испанецът бе опрян до стената в тайбрека на втория сет, когато спаси мачбол при 6:5 точки в полза на Бенто. Рафа успя да измъкне тайбрека, а в началото на третия сет се възползва по най-добрия начин от схващането, което получи французинът и се поздрави с победата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини