Ботушарова на първи финал до 18 г.



12-08-2010 00:00 | Станко Димов
15-годишната Борислава Ботушарова победи с 6:4, 6:7(5), 6:3 поставената под №4 австрийка Юлия Грабхер и се класира за първи път в кариерата си за финал на състезание за девойки до 18 г. Това стана на турнира „Дема къп” в София. В опит да спечели първа титла на турнир, носещ точки за световната ранглиста при девойките, осмата в схемата пазарджиклийка ще се изправи срещу водачката в схемата Линда Горческа (Македония), съобщиха от БФТ.

За финала на турнира на двойки при юношите се класираха Стефан Трифонов и Никола Телкеджиев, които през днешния ден в много оспорван двубой се наложиха с 4:6, 6:3, 10:4 над Резник/Сулея (Израел/Румъния). В спора за титлата българските тенисисти ще срещнат поставените под №1 Томич/Капукиран (Сърбия/Турция).

Младите български тенисисти продължават с отличното си представяне на международния турнир за девойки до 14 години "Девин Къп", провеждащ се на кортовете на ТК "Левски" в София и след изиграването на мачовете от програмата за четвъртък четири българки се класираха за четвъртфиналите.

Получилата „уайлд кард” Александра Караманолева сложи край на серията от шест поредни победи на шампионката от миналата седмица в Сливен Вивиян Златанова, отстранявайки я с 3:6, 6:3, 6:4 и на четвъртфиналите ще срещне поставената под №9 украинка Анастасия Шошина. Даниела Кабакова също се класира за тази фаза на турнира, като постигна категорична победа с 6:1, 6:1 над поставената под №3 Валерия Николаев (Израел). Напред продължават още Габриела Стоименова и Десислава Златева, които в спор за място на полуфиналите ще срещнат съответно Янина Браун (Германия) и Катерина Баранивска (Украйна).

При момчетата до четвъртфиналите достигна водачът в схемата Любомир Лещански, отстранил с категоричното 6:1, 6:0 македонеца Драган Думевски. Калоян Михайлов, Теодор Бачев и Мирослав Георгиев претърпяха поражения.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини