Федерер: Ще се върна на върха



10-08-2010 00:00 | Станко Димов
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер изрази оптимизъм преди да започне сезона на твърди кортове на турнира в Торонто. Швейцарският ас заяви, че рано или късно ще може да се върне на върха в световния тенис.

„Много отдавна не ми се беше случвало да бъда трети в ранглистата. Всичко правя правилно и за мен връщането на първото място е само въпрос на време. Момчетата играят все по-добре и по-добре и това ме вдъхновява и аз постоянно да вдигам своето равнище. Загубата на четвъртфинала в Лондон не ме прекърши. Признавам, че бях разочарован, че тялото ми не се справи, че Бердих изигра отличен мач, а аз не успях да изпълня мечтата си за още един успех на Wimbledon”, заяви 29-годишният Федерер, цитиран от АР.

Роджър има 62 титли в кариерата си, но през 2010 година има едва една – от Откритото първенство на Австралия. Последният му мач преди този в Канада беше загубата от Томаш Бердих на Wimbledon. На състезанието от сериите „АТР 1000” в Торонто дебют като треньор на изпитателен срок на Фед Екс ще направи американецът Пол Анакон. Той е бил наставник на Пийт Сампрас и Марат Сафин.

Малко след полунощ (българско време) носителят на 16 трофея от Шлема започва участието си с двубой срещу аржентинеца Хуан Игнасио Чела.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини