Тежък удар за Франция



03-11-2010 15:18 | Станко Димов

Много сериозен удар понесе отборът на Франция седмици преди финала за купа "Дейвис" срещу Сърбия. Един от най-добрите играчи на "петлите" - Жо-Вилфред Цонга получи неприятна травма и няма да се появи в игра до края на сезона.

 

Първата ракета на Франция нарани лявото си коляно още на Уимбълдън през лятото. Преди седмица пък Цонга получи контузия на същото място в сблъсъка със сънародника си Гаел Монфис на турнира Open Sud De France.

 

"Ще се нуждая от 6 седмици пълна почивка, за да се възстановя нормално. Положението е следното - мога да играя на инжекции, но тогава рискувам да усложня травмата и да не играя 6 месеца.

 

"Разберете ме, решението никак не е лесно. Това е най-тежкият момент в кариерата ми, заедно с травмата, която ме изкара от игра на Олимпийските игри е Пекин през 2008 година", коментира ексцентричният французин.

 

Финалът за купа "Дейвис" между Франция и Сърбия ще се проведе в началото на декември (3-5) в Белград. В отсъствието на Цонга "петлите" ще бъдат представени от Гаел Монфис. За второто място в тима ще се борят Жил Симон и Ришар Гаске.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини