Пиронкова загуби на старта в Дания



04-08-2010 00:00 | Станко Димов
Четвъртата в схемата на турнира на хард в Копенхаген (220 000 долара) Цветана Пиронкова отпадна неочаквано още на старта. 22-годишната българка отстъпи на 107-ата в света Анна Лапушченкова от Русия с 4:6, 1:6.

33-ата в света Цеци не загуби никакво време в началото на мача на централния корт във "Фарум Арена" в датската столица. Още във втория гейм тя поведе с 40:15 при сервис на съперницата и проби за 2:0. Лапушченкова обаче тутакси го върна, като се възползва от факта, че първият сервис на полуфиналистката от Wimbledon на практика не фукционираше. В следващия гейм Пиронкова изпусна добра възможност за нов пробив, след като поведе с 40:15, но рускинята се измъкна. После българката отрази на два пъти брейкбол, за да успее отново да излезе напред с 3:2.

В седмия гейм пловдивчанката отрази три възможности за пробив на съперничката, но при четвъртия капитулира и за първи път московчанката излезе напред в сета с 4:3. Цветана се събуди и успя да върне веднага брейка, след като получи на два пъти шанс. Анна Лапушченкова обаче пак проби и след това сервираше за спечелване на частта. Пиронкова отрази един сетбол, но при втория нямаше шанс и рускинята затвори за 49 минути игра. Така 23-годишната московчанка взе първа част срещу Пиронкова в четвъртия мач помежду им.

За съжаление рускинята започна и втория сет с пробив в подаването на първата ни ракета. Пиронкова го върна, но Лапушченкова тутакси пак проби и после затвърди за 3:1 гейма. За трети пореден път Цеци не успя да вземе подаването си и нещата замирисаха на провал. Нещата стигнаха до 1:5 във вреда на българката. След това рускинята прекрати агонията на Цеци и спечели мача за един час и 20 минути.

Това бе първи успех за Анна Лапушченкова в четири мача срещу Пиронкова. Цеци започна знаменития си поход на Wimbledon този юни именно с успех срещу рускинята на старта (6:0, 7:6).

Това бе последният турнир за българката в Европа до септември. Тя планира да играе в Ню Хейвън и после на Откритото първенство на Съединените щати. Има вариант веднага след US Open Цветана да участва в юбилейния ХХ турнир „Алианц къп” в София, започващ точно на рождения ден на първата ни ракета – 13 септември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини