Зафирова и Младенова отстъпиха на финала



23-07-2010 00:00 | Станко Димов
Четвъртите в схемата на двойки в турнира на клей в Букурещ (10 000 долара) Далия Зафирова и Десислава Младенова не успяха да вземат титлата. На финала в румънската столица те отстъпиха на третите в схемата местни тенисистки Диана Еначе/Кристина-Андреа Миту с 3:6, 1:6. Новината съобщи за racketi.com самата Зафирова.

„Жалко за загубата днес. Румънките играят много често заедно и си личеше, че са много обиграна двойка. Те показаха добър тенис, докато ние не демонстрирахме най-силните си страни. Хубавото е, че с Деси се разбираме отлично и на корта, и извън него. Говорим си по време на мача и това доста ни помага, защото както се знае, синхронът при дуетите е много важен. Това че Младенова играе с лява ръка също е добре за двойката”, коментира от Букурещ 19-годишната Далия.

През 2010 година софиянката прави отличен сезон на двойки. Тя игра трети финал, като е спечелила вече две титли при дуетите. Зафирова спечели на връх рождения си ден (2 април) купата в Анталия, Турция, заедно с румънката Михаела Бузарнеску.

След това Далия триумфира и в Шибеник, Хърватия. Там нейна партньорка беше също тенисистка от северната ни съседка – Александра Каданту.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини