Макенроу открива своя академия



17-07-2010 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в света Джон Макенроу смята да открие собствена тенис академия в Ню Йорк. В продължение на две седмици гениалният левичар организира турнири за деца от 4 до 16 години. 40-те най-добри млади надежди ще бъдат първия випуск на академията на Биг Мак.

„Изпълнен съм с оптимизъм за това начинание. Ню Йорк е град с огромни възможности. Длъжни сме да направим тениса популярен в Съединените щати. Трябва да повишим уважението към нашия спорт. А ако състезатели от други страни постигат успехи, благодарение на академията ми, американчетата биха последвали техния пример и тогава у нас ще се появят нови шампиони”, заяви Макенроу пред медиите при представянето на проекта.

Джон е многостранен талант и се славеше като ексцентрик на корта. Роденият в Германия американец има седем титли от Големия шлем на сингъл и десет на двойки и микс. След края на своята кариера тойъ работи успешно като телевизионен коментатор, водещ на шоу и рок музикант. Освен това той се занимаваше с живопис и откри галерия в Манхатън. Има и няколко роли в киното.




 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини