Скиавоне заплаши САЩ: Никога не сте играли срещу тази Италия



05-11-2010 13:38 | Станко Димов

Франческа Скиавоне изрази увереност преди финала на "Фед Къп" срещу САЩ идния уикенд, че "янките" никога не са виждали "новото" лице на Италия.

 

"От финала миналата година мина доста време, а ние натрупахме важен опит. В нашия отбор винаги цари увереност. Това е ключът към успеха. Ако ние не си вярваме, няма начин да жънем победи на корта", коментира Скиавоне.

 

Преди 12 месеца Италия победи с 4:0 САЩ. Тази година всички състезателки на Скуадрата са с по-висок ранкинг от най-добрата американка. Разбира се в тима на САЩ няма да играят контузените сестри Уилямс.

 

Скиавоне, която през лятото спечели "Ролан Гарос", е номер 6 в света. Флавия Пенета пък е 23-та.

 

В този момент първа ракета на САЩ е Бетани Матек-Сандс, която е 58-ма в света. Другите състезателки в тима на САЩ са Мелани Удин (67) и дебютантката Коко Вандервеге (114). Лизел Хубер пък се състезава основно на двойки.

 

Съставът на Италия се допълва от Роберта Винчи (38) и Сара Ерани (42). По този начин европейците ще са в същия състав, който победи САЩ преди година в Калабрия.

 

Въпреки осакатения състав капитанът на САЩ Мери Джо Фернандес е уверена в крайния успех. "Знаем, че италианките са по-напред в ранглистата от нашите момичета. Това обаче не означава, че вече са спечелили финала".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини