Класика: Федерер срещу Родик



05-11-2010 22:32 | Станко Димов

Анди Родик и Роджър Федерер се класираха за полуфиналите на турнира от "Мастърс-500" сериите в Базел. Бившите номер 1 в света преодоляха в четвъртфиналите съответно Давид Налбандян и Радек Щепанек. Така Федерер и Родик ще се сблъскат за 22-и път. До този момент швейцарецът води с 19:2 победи.

 

Родик се наложи с 6-4, 6-4 над аржентинеца, който въобще не успя да се противопостави на вдъхновения Анди. И днес на разположение на Родик бе началният му удар, който не го предаде и за момент. Американецът отново мина границата от 10 аса и не допусна нито един шанс за пробив. От своя страна Налбандян явно не се бе възстановил от тежкия мач с Марин Чилич вчера и с нищо не затрудни съперника си на корта.

 

Първият сет се разви изцяло по вкуса на Родик. Американецът бе брилянтен в сервис-геймовете си, като не даде нито един шанс за пробив. За сметка на това Родик се възползва още от първия си брейкбол, който се оказа решителен за крайния изход на сета.

 

Още по-убедително полуфиналите достигна Федерер. Той надви точно за час игра Радек Щепанек с 6:3, 6:2. Световният номер 2 нижеше уинъри от всякакви позиции, не даде дори точка за пробив на своя опонент и като цяло се стремеше да забавлява родната публика в Базел.

 

Другите двама полуфиналисти са от Сърбия. Новак Джокович, който е шампион в Базел от миналата година, победи с 6:2, 6:3 Робин Хаасе. Сърбинът не бе убедителен в определени моменти от двубоя и това можеше да му създаде проблеми. Въпреки това Ноле приключи двубоя си за 80 минути игра.

 

Великолепна победа с 6:4, 6:2 постигна втората ракета на Сърбия Виктор Троицки над Ришар Гаске. Троицки засипа Гаске с 12 аса, не му даде точка за пробив и като цяло потвърди добрата форма, в която се намира. Троицки и Джокович ще играят за седми път един срещу друг. Новак води с 5:1, а за последно те играха на US Open заедно, където световният номер 3 се наложи с 3:2 сета в драма.

 

ОСНОВНА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини