Федерер унижи Родик за 20-и път



06-11-2010 19:37 | Николай Драгиев

Роджър Федерер постигна своята 20-а победа от 22 срещи срещу Анди Родик. Швейцарецът надви с 6:2, 6:4 Родик и се класира за финала на домашния си турнир в Базел, който е от серията "Мастърс 500".

Федерер за пореден път обезличи Анди, който въпреки феноменалния си сервис, завърши с четири аса срещу 13 за Роджър.

В първия сет Федерер бе повече от убедителен и спечели с 6:2. Малко по-оспорвано започна втората част, когато Родик тръгна с пробив, но той се задържа само до 3:3.

Оттам нататък Родик нямаше шанс за нещо повече и Федерер завърши срещата с 6:4 пред безкрайно щастливата публика в родния му град.

Това бе първи сблъсък между Родик и Федерер от финала на Уимбълдън преди година и половина. Тогава ФедЕкспрес спечели драматично с 16:14 в петия сет и лиши Родик от втора титла в Шлема.

Любопитното е, че само Борис Бекер и Иван Лендъл имат повече от 20 победи срещу само един съперник в историята.

Утрешният финал ще бъде и повторение на миналогодишния. В него Федерер ще спори с Новак Джокович, който му отне титлата през миналия сезон. Сърбинът се наложи със 7:6, 6:4 над добрия си приятел и сънародник Виктор Троицки.

 

Ноле и Федерер са играли точно 17 пъти до момента. Швейцарецът води 11:6, но в последната им битка на US Open, победата бе за Джокович. Прези миналата година Новак победи Роджър тъкмо във финала на турнира в Базел, така че бившият номер 1 ще търси двоен реванш.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини