Федерер: Победата в Базел компенсира много



08-11-2010 13:49 | Николай Драгиев

Роджър Федерер сподели, че триумфът му на родния турнир в Базел "компенсира много" от останалите му неуспехи през този сезон. Той не скри, че се чувства прекрасна форма в края на сезона, а резултатите му потвърждават това.

"Това безусловно е прекрасен момент за мен. Да печелиш турнири винаги е много хубаво. На седмото небе от щастие съм, че отново триумфирам тук, в Базел," сподели ФедЕкспрес.

"Играх три поредни финала, спечелих два от тях (в Базел и Стокхолм), така че определено се намирав в добра форма. Сега предстои да се готвя за Париж и Лондон. Дано запазя тази си настройка за тях," коментира още той.

"Срещу Новак винаги имам тежки мачове, много равностойни. Всичко се разви подобно на миналогодишния финал, с тази разлика, че сега спечелих."

Според швейцареца този успех в Базел компенсира до голяма степен загубата от Джокович в полуфиналите на US Open.

"Няма как да скрия задоволството си от играта, която показаха на последните 3-4 турнира. Беше болезнено да загубя в Ню Йорк след мачбол, но този успех компенсира наистина много," допълни Фед.

Според финалиста в Базел Новак Джокович седмицата му в Базел е била прекрасна с изключение на третия сет на двубоя му с Федерер.

"Всичко бе страхотно като се изключи третия сет срещу Федерер. Изгубих своя баланс, нямах нужната концентрация и преди да се усетя, губех с 1:5. Признавам, че той бе по-добър," сподели Ноле.

"На трибуните атмосферата бе потресаваща. Наистина харесвам този турнир и със сигурност ще се връщам в Базел," допълни той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини