Най-големите ни таланти отиват в САЩ



09-11-2010 15:28 | Николай Драгиев

Българската федерация по тенис ще изпрати четирима млади таланти на двуседмична подготовка в Oceanside Tennis Academy в САЩ.

Лагерът е награда за шампионите ни до 12 и до 14-годишна възраст като част от стратегията на федерацията за подпомагане на млади таланти.
За Америка на 1 декември ще заминат 12-годишните Калоян Вълчев (Черно море елит, Вн) и Виктория Бърдарова (Албена, Пд) и 14-годишните Андрей Алауи (Лозенец 2000) и  Вивиан Златанова (Пазарджик).

С тях ще пътува и треньорката Албена Цветкова, както и Мартин Атанасов (12 г.) от софийския клуб „15:40”, но неговите разходи за път се поемат от родителите му.

Стефан Тафров от Левски пък ще тръгне още на 12 ноември и ще остане най-дълго от българите на подготовка в академията на Димитър Язаджиев.

„Това е съвместна инициатива на БФТ и нашата академия – сподели за Viasport.bg Язаджиев. - През двете си седмици престой децата ще бъдат изцяло на издръжката на  Oceanside Tennis Academy. Ние им предлагаме пълно подсигуряване на тренировъчния процес – занимания по тенис, фитнес, както и работя с психолози, а също и гостоприемство – спане и храна”, обясни още той.

Язаджиев е осигурил участието на децата и на турнир в Анахейм. „Тази надпревара ще бъде добра сверка на часовниците за нашите деца с тези от Южна Калифорния, където е най-голямата школа за подрастваще на тези възрасти, и много добра подготовка за предстоящото им участие в „Ориндж Боул”, разясни още бившият тенисист.

Квалификациите на най-силния турнир за деца са от 14 до 16 декември, а същинската надпревара е от 17 до 23 декември.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини