Бекер: Мъри е женчо, да спре да слуша майка си и гаджето



10-11-2010 17:07 | Николай Драгиев

Според Борис Бекер майката на Анди Мъри - Джуди е една от главните пречки световният номер 4 да спечели титла от "Големия Шлем".

Самата Джуди Мъри е учител по тенис и откакто Анди се раздели с наставника си Майлс Маклаган, все по-често го придружава по турнирите.

"В много отношения Мъри изглежда много по-малък за своите 23 години. Това изглежда логично с оглед твърде близките отношения, които все още има с майка си Джуди. Освен това вече 3-4 години той е все с една и съща приятелка," възмутен е бившият номер 1 и виден плейбой.

"Тези неща обикновено се правят, когато си на 19 или 20. Той вече е на 23 и явно се развива по-бавно, което се вижда на корта," допълва той.

За Бекер подобно поведение е недопустимо за играч, който трябва да се оправя сам на игрището. "Когато си на корта, това си само ти. Не може да разчиташ на ничия друга подкрепа. Нужно е да си уверен, за да направиш нещата по правилния начин. На това му се казва уравновесеност. Не мисля, че е израстнал достатъчно, за да взима тези правилни решения на най-големите турнири," анализира още Бекер.

От своя страна Борис Бекер стана шампион на Уимбълдън още на 17 години. Според германеца Мъри все още има време да се сдобие с някои от най-големите трофеи.

"Смятам че той е дяволски близо до титла от Шлема. Скоро той ще направи и тази крачка. Той е като футболния Арсенал, които играят изключително, но не печелят турнири. Уверен съм, че Мъри и Арсенал ще печелят много скоро," завършва той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини