Навратилова: Вожняцки да се докаже като №1



11-11-2010 10:26 | Николай Драгиев

Според легендарната Мартина Навратилова сегашната номер 1 в света Каролина Вожняцки има нужда да докаже своя статут, а първият голям тест ще бъде Australian Open.

"Тя трябва да направи следващата крачка и да спечели някой наистина голям турнир. Очаквам да е наистина мотивирана в Австралия," сподели Навратилова, която се готви да изкачи връх Килиманджаро в Африка с благотворителна цел.

През този сезон Вожняцки спечели шест титли, но така и не успя да достигне дори финал на турнирите в Шлема. Тъкмо поради този факт, класирането й като номер 1 в света е оспорвано.

В последните сезони Йелена Янкович и Динара Сафина също достигнаха първо място, без да спечелят турнир от четирите най-големи.

"Тези факти наистина са малко странни," коментира Навратилова, която се задържа на първа позиция в продължение на цели 332 седмици.

"Вожняцки игра добре през годината. Само че сега и предстои да се докаже в най-големите турнири. Тя е силно мотивирана и най-вероятно ще вземе един през 2011 г.," допълни Навратилова.

Самата Навратилова признава, че вече е добре физически и е възстановена, след като в началото на годината бе подложена на ускорено лечение заради открит рак на гърдата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини