ВИДЕО: Една различна история на Вера Звонарьова



12-11-2010 14:46 | Станко Димов

2010-та година намери своите нови звезди в световния женски тенис. На върха от няколко седмици се бетонира Каролина Вожняцки. Не само датчанката обаче заслужава похвали за силния сезон. Макар и на втори място в света, изключително сериозен прогрес регистрира рускинята Вера Звонарьова.


Синеоката красавица, която на полуфиналите на Уимбълдън натупа нашата първа ракета Цветана Пиронкова, игра на два финала в турнири от Големия шлем (Уимбълдън и US Open),  а освен това се представи много силно и на заключителния турнир на 8-те най-добри в най-голямата катарска провинция – Доха. Звонарьова ще изправи сезона и с една титла – от турнира в Патая. Ето какво споделя за себе си и живота си сексапилната тенисиска.


„Отраснах в Москва, където на шест годишна възраст започнах да играя тенис.  С голяма заслуга за това бе майка ми, която много харесва тениса. Тя искаше да се занимавам с някакъв вид спорт”, започна разказа си Звонарьова.


Симпатичната московчанка разкри и моделът, на когото е подражавала в детските си години. „Определено това беше Евгени Кафелников. Той беше голяма звезда в Русия, имаше страхотна популярност. Спомням си, че веднъж когато се видяхме с него му казах – „знаеш ли, че през 90-те бях на двубоите ти за Купа „Кремъл”, аз бях едно от момичетата, които подават топките”, разкри още синеоката тенисистка.


На въпрос кое е най-голямото постижение в кариерата й до момента, Звонарьова отговори така: „Мисля, че това са Олимпийските игри. Там натрупах страхотен опит.  Спечелих бронзов медал и мисля, че едва сега разбирам какво точно съм постигнала, не само за себе си, но и за моята родина.


„Тази година бе страхотна за мен. Играх на два финала в турнири от Големия шлем, спечелих титла и се класирах за още няколко финала. Мисля, че натрупах доста опит, който ще ми бъде от полза да спечеля трофей от Шлема”, сподели още Звонарьова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини