Порция чудесен тенис накара Франция да ликува



13-11-2010 01:22 | Николай Драгиев

В истински тенис спектакъл, Гаел Монфис най-после загатна, че може да постига големи победи. Французинът, окрилен от вярната френска публика в "Берси", победи с 6:2, 2:6, 6:3 Анди Мъри. Така той достигна полуфинал на "Мастърс 1000" във френската столица, където го чака Роджър Федерер.

С великолепна тактика, с много шоу-елементи, много тичане и перфектен сервис, Монфис за пореден път затвърди мнението, че се намира в прекрасна форма, току преди финала за Купа "Дейвис" през декември.

За Анди Мъри пък остава горчивия вкус на втора поредна доста ранна загуба. Преди седмица във Валенсия, той загуби сензационно от Хуан Монако, но после вдигна титлата на двойки с брат си Джейми.

Въпреки проблемите в китката, които има Монфис, той сервира по страхотен начин в първия сет и напълно заслужено стигна до 6:2.

Точно обратното се случи през втората част, в която непредизвиканите грешки на французина се увеличаваха в геометрична прогресия за сметка на прецизната игра на шотландеца. Така резултатът бе изравнен след ново 6:2.

В решителния сет Мъри рано се пропука, а Монфис приключи двубоя с няколко влудяващи минаващи удари, типични за неговия арсенал от удари. В крайна сметка Монфис записа 33 уинъра, което се оказа решително спрямо пасивния британец.

"Бях много агресивен още от старта на двубоя до самия край, а това се оказа ключово. Смятам че тактиката ми бе доста добра," изкефи се доволният Гаел.

"Ще опитам да намеря начин да победя Роджър. Побеждавал ме е пет или шест пъти, но да се надяваме, че този път ще взема реванш. В Париж съм и ще направя всичко по силите си," закани се още чернокожият шоумен.

Анди Мъри пък за пореден път призна, че е далеч от най-доброто си състояние. "Опитвах се да съкращавам точките. Това работеше донякъде, но в третия сет не сполучих. Атмосферата бе невероятна и е нормално да се поддадеш на емоциите."

"Не се чувствах в оптимално състояние. Имаше и много хубави точки в този двубой. Истината е, че публиката подкрепяше невероятно нейния любимец," сподели Анди Мъри.

 

Във Франция имат всички поводи за гордост, тъй като за първи път от 25 години в "Берси" ще има двама полуфиналисти от страната. В другия полуфинал Робин Сьодерлинг ще спори с местния любимец Мика Лодра.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини