Федерер: Невероятна вечер



13-11-2010 22:47 | Николай Драгиев

Гаел Монфис победи със 7-6(7),6-7(1),7-6(4) Роджър Федерер в полуфиналите на "Мастърс 1000" в Париж. Швейцарецът обаче сподели, че не е шокиран от загубата, въпреки че пропиля пет мачбола.

Крайно любопитното е, че в другия полуфинал Робин Сьодерлинг се наложи с почти идентичното - 6-7(0),7-5,7-6(6) над Микаел Лодра, който изтърва три мачбола на свой ред. Това лиши и зрителите в зала "Берси" от изцяло френски финал между Монфис и Лодра.

"Днес станахме свидетели на два абсолютно невероятни двубоя. Можеше спокойно финалът да бъде Федерер-Лодра, но за сметка на това зрителите ще гледат Сьодерлинг-Монфис," коментира Федерер.

"Наистина съм разочарован, че имах пробив преднина в третия сет и не успях да го задържа. При тази бърза настилка обаче всичко се променя толкова бързо," допълни още той.

Гаел Монфис пък бе на седмото небе след успеха. "Играх на предела на своите възможности," призна 24-годишният французин.

"Чувствам се все по-добре след всеки двубой на този турнир. Бях в лоша позиция в началото на третия сет, но феновете бяха тези, които ме върнаха в двубоя," коментира още той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини