Кланът Багдатис ликува - Маркос обърна с 3:2 сета Ферер



21-01-2010 06:40 | Станко Димов

Уникалният шоумен Маркос Багдатис продължава в трети кръг на Откритото първенство на Австралия. Кипърецът обърна от 0:2 до 3:2 Давид Ферер в страхотен мач продължил над 4 часа. В отделните части 4:6, 3:6, 7:6, 6:3, 6:1.

 

На трибуните беше й обичайната мощна кипърска агитка на Маркос, която огласяваше корта и на практика му създаде домакински комфорт. В страната на кенгурата и коалите живеят поне 9 чичовци и още над 20 братовчеди на Багдатис, които се бяха организирали и не спряха да подкрепят любимия си сънародник. В следващата фаза се очертава невероятно напечен мач на "Род Лейвър Арина" между Багата и Лейтън Хюит, който днес трябва да победи Доналд Йънг от САЩ.

Много изненадващо двубоят започна с явно предимство на Ферер, който сякаш безметежно поведе с 2:0 сета, възползвайки се от куп грешки на Багдатис.

Големият дух на кипърския играч обаче някакси го отведе към спечелването на третия сет в тайбрек, в който той доминираше и взриви поутихналата публика. Той стартира с ранен пробив в четвъртия сет, който спечели сравнително лесно. Така всичко трябваше да се реши в пети сет.

Традиционно Ферер е сред най-трудните опоненти за мач в пет сета, но не и за Багдатис. Бившият финалист в Мелбърн поведе с 5:1 и реши да направи шоу за публиката. Той започна да се превива по корта и изглеждаше, че не може да изиграе и една точка повече. Нищо подобно. Той даде шанс за пробив на Ферер, но след това включи турбото и пласира нечовешки форхенд по късия диагонал, а след това и гръмотевичен сервис за крайния успех с 6:4.

"Емоциите бяха невероятни. В началото направих големи грешки и той поведе с 2:0. Той беше безгрешен. Давид обаче отпадна физически и аз се възползвах. Щастлив съм, че спечелих и се надявам да се възстановя за следващия си мач. Истината е, че съм много уверен в себе си и това ме движи. Имах проблем с ноктите на краката, но се справих. Аз съм шоумен и така намирам за нужно да водя мачовете си", призна си за театралните изпълнения щастливият Багдатис.

 

Маркос Багдатис Кипър ПОБЕДИТЕЛ    4 3 77 3 1
 
Давид Ферер Испания     6 6 64 6 6
СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ



Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини