Монфис: Победих най-легендарния



14-11-2010 13:52 | Николай Драгиев

Гаел Монфис остана много щастлив от победата си над Роджър Федерер в полуфиналите на "Мастърс 1000" в Париж. Ако той спечели днешния финал с Робин Сьодерлинг, то това ще бъде първия му успех във финал на турнир от тази категория.

Преди да достигне мача за титлата, Монфис спаси цели седем мачбола. Два срещу Фернандо Вердаско и пет срещу Роджър Федерер. Само още четирима французи са били шампиони в "Мастърс 1000" - Ги Форже, Седрик Пиолин, Себастиен Грожан и Жо-Вилфред Цонга.

"Щастлив съм, че победих Родж. Той е човек, на който се възхищавам. Той е легенда в тениса, най-легендарният. Постигнах наистина хубава победа. Ще я помня до края на живота си," сподели Монфис.

"Тъкмо заради двубои като този тренирам цял живот. Беше страхотно, публиката също. Те ме подкрепяха в най-важните моменти. Успях някакси да се вдигна в третия сет. При мачболите се контролирах успешно и това ми донесе успеха," сподели чернокожият състезател.

Самият Монфис ще се бори за втора титла през сезона. Преди две седмици той триумфира в Монпелие над Иван Любичич във финала.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини