Робин Сьодерлинг: С тази игра ще съм на върха



14-11-2010 22:29 | Николай Драгиев

Само седмица преди старта на ATP World Tour Finals в Лондон, Робин Сьодерлинг показа, че има сили отново да бъде претедент за спечелването на пореден голям турнир.

Шведът спечели "Мастърс 1000" в Париж след победа над Гаел Монфис и по този начин постигна най-големия си успех досега в кариерата. Така той вече има 103 победи при 38 загуби на твърд корт в зала.

През миналата година Сьодерлинг победи Рафаел Надал и Новак Джокович в груповата фаза на финалния "Мастърс" по пътя си към полуфиналите, където загуби от Хуан Мартин дел Потро.

"Да спечеля в Париж е страхотно. Играх страхотно и във Валенсия през миналата седмица. Настилката тук е много близка до тази в Лондон," коментира Сьодерлинг.

"Победих страхотни тенисисти и това ми дава допълнителна увереност. Специално на турнирите от "Мастърс 1000", винаги играеш с най-добрите в света. Всеки един мач от тези, може да бъде близък до финал на турнир от "Големия Шлем".

"Ако вярваш в себе си, то тогава можеш да разчиташ на наистина положителна промяна в играта си. В момента се чувствам страхотно и сега ще се готвя с пълни сили за Лондон," допълни още роденият в Тибро исполин.

Шведът разкри и каква е причината за неговия успех - добрата му игра на всички настилки. Шведът има много добри резултати на хард, в зала е неоспорима сила, на трева също е сред най-добрите, а на клей сами по себе си говорят двата му финала на "Ролан Гарос".

"Чувствам се прекрасно, тъй като знам, че мога да играя успешно на всички настилки. Това е и нещото, което трябва да прави всеки тенисист, ако иска да е на върха. Ако погледнете топ 20, че дори и топ 10, ще видите че всички там са специалисти на голям брой настилки.

"Ако се вгледаме и в Рафа Надал, който е невероятен играч, ще видим същото. Преди няколко години той бе основна сила на клей, но сега повиши нивото си на всички останали. Това е и причината да бъде номер 1. Ето сега и аз мога да кажа, че съм добър на много различни терени," анализира шведът.

Той не скри и следващата си цел - номер 3. "Номер 5 не е лошо, а четвърти е малко по-добре. Логичната следваща цел е третата позиция. После ще му мисля. Едно знам - ако продължавам така, ще остана сред върховите места в ранглистата."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини