ФедЕкспрес набира скорост



21-01-2010 11:56 | Станко Димов

Световният №1 Роджър Федерер се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия. Швейцарецът нямаше никакъв проблем в мача си срещу Виктор Ханеску (Румъния) и го победи с 3:0 сета за по-малко от 2 часа игра. В отделните части резултатът бе 6-2, 6-3, 6-2.

 

Федерер започна силно мача и реши първия сет в своя полза след 34 минути. Швейцарецът направи 2 пробива и реализира 20 печеливши удари.
Вторият сет в мача бе брилянтен за "ФекЕкспрес". Всеки удар, който опитваше швейцареца, попадаше в целта.

 

Особено красноречиво говори и статистиката. За втория сет Федерер спечели всички възможни точки след първи сервис, а освен това бе и безпощаден при излизанията си на мрежата - 10 точки от 11 опита. Тук всички надежди на Ханеску, че може да се задържи малко повече на корта, угаснаха.

 

Финалната част на мача започна вихрено за Роджър, който набързо поведе с 4:0 и изтърва няколко шанса за 5:0. В крайна сметка румънецът взе два гейма, които се оказаха послендите му за тазгодишното издание на турнира.


Следващият съперник на Федерер по пътя към финала е Алберт Монтанес. Испанецът оцеля в петсетов мач със Стефан Робер (Франция).

 

Виктор Ханеску Румъния     2 3 2
 
Роджър Федерер Швейцария   ПОБЕДИТЕЛ  6 6 6
СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини