Равносметката на Фернандо Вердаско



18-11-2010 14:36 | Николай Драгиев

Фернандо Вердаско не успя да прогресира през 2010 г. и завърши отново на девето място в световната ранглиста. Така той не успя да влезе в топ 8 и съответно да получи място на ATP World Tour Finals.

"Предпочитам да се усъвършенствам непрекъснато. Този сезона обаче приключих и като предишния - на девето място," обясни Нандо, който на 15-и ноември навърши 27 години.

Все пак положителното за Вердаско е, че той спечели за първи път в кариерата си две титли за един сезон - в Сан Хосе и Барселона.

"Не мога да бъда разочарован от годината. Особено в нейното начало бях много силен. Последните месеци обаче бяха тежки за мен. След четвъртфинала на US Open, тотално се провалих в Азия," призна още Вердаско.

След Ню Йорк Вердаско записа четири поредни загуби и така на практика "минира" шанса си да попадне сред осемте най-добри. От това се възползваха Анди Родик и Давид Ферер, които запълниха местата в Лондон.

"Трудно ми е да кажа кой е фаворит в Лондон, все пак там са осемте най-добри. Очевидно е, че на хард, испанци не могат да бъдат фаворити. Да, мога да кажа, че Рафа и Давид имат най-големи шансове, но истината е, че Федерер се намира в най-добра форма. Сьодерлинг също е в страхотен период," коментира Вердаско.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини