Анди Мъри "жаден" за триумф у дома



18-11-2010 15:15 | Станко Димов

Първата ракета на Великобритания изгаря от желание финалният турнир на 8-те най-добри в света да започне. Както е известно за втора поредна година арена на битките ще бъде лондонската зала О2.

 

"Този турнир е един от най-значимите за сезона, заедно с всички от Големия шлем. Атмосферата в залата е неповторима. Последните седмици не се развиха по начина, по който аз искам. Изключение прави спечелената титла на двойки с брат ми Джейми, на която наистина се забавлявах", сподели Мъри.

 

"Винаги е приятно, когато играеш пред родна публика. Тези мачове са важни и от психическа гледна точка. Определено ще дам най-доброто от себе си", каза първата ракета на Великобритания.

 

Организаторите на турнира обявиха, че въпреки сензационния успех на супер-бързия корт в Париж миналата седмица, настилката в Лондон няма да бъде променяна. "Ще използваме същата настилка, каквато бе през последните 15 години без промени. Определено този корт е по-бавен от този в Париж.

 

Според нас обаче той позволява да се играе както сервис-воле, така и от основната линия. Това е може би най-универсалната настилка", коментира директорът на турнира Брад Дюит.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини