Завръщането на Рафа



Завръщането на Рафа
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-11-2010 14:09 | Николай Драгиев

 

Световният номер 1 Рафаел Надал призна, че се надява да направи по-силно представяне в Лондон от миналата година. Тогава той записа три загуби в групата и не стигна дори полуфинал.

 

"За мен по-трудно от това да играя срещу осемте най-добри в зала, не може да има. Това е по-сложно от седем мача в турнир от Шлема само на една настилка," смята Рафа.

 

Все пак испанецът е оптимист преди заключителния турнир от сезона. Той попадна в група с Анди Родик, Томаш Бердих и Новак Джокович.

 

"Когато не играеш добре, не се чувстваш уверен, но това е част от спорта. Понякога се случва. Така че, ако не покажа най-доброто от играта ми, то е съвсем възможно да се стигне до провала от миналата година. Ще направя всичко възможно да не допускам такова развитие. Направо си е невъзможно да печеля, без най-добрия си тенис на тази настилка," категоричен е Матадора.

 

Все пак трябва да се отбележи, че испанецът не е играл от пет седмици насам. Той обаче твърди, че се чувства отлично: "През миналата година не можех и да си мечтая, че ще бъда в сегашната позиция. В спорта обаче, нещата се променят невероятно бързо. Аз положих огромен труд, за да се случи промяната. Видяхте какво последва през 2010 г. за мен."

 

Надал отчете и двата най-важни турнира през годината - Монте Карло и "Ролан Гарос". След спечелването им, Рафа твърди че "всичко е изглеждало възможно".

 

На твърдите кортове в зала O2 ще видим и най-новото оръжие в арсенала на световния номер 1 - неговият подобрен сервис. Въпреки че изостава от останалите в топ 8 по реализирани асове, Надал е спечелил 90% от своите сервис геймове през годината, благодарение не началния си удар.

 

Освен всичко Надал е неофициално избран за "лицето" на Златната ера в испанския спорт. Иберийците записаха невиждани успехи в баскетбола, футбола, волейбола, а дори и във Формула 1. Алберто Контадор пък е най-добрият колоездач в света за последните години.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини