Патриотът Джокович почти отписа Лондон20-11-2010 14:32 | Николай Драгиев

Новак Джокович призна, че основната му цел до края на сезона е спечелването на Купа "Дейвис". Въпреки това той се закани да даде всичко от себе си и в Лондон, където ще участва на финалния Мастърс на осемте най-добри.

 

Точно след две седмици Ноле и цяла Сърбия ще посрещнат Франция във финала на Купа "Дейвис" и ще се играе в "Белградска арена". Това е първи подобен успех на сръбския тенис в историята.

 

"Сега вече се настройвам за предстоящите две изтощителни седмици, които ме чакат. Във всеки един двубой в Лондон ще дам всичко от себе си. Самото ми класиране тук е голям успех," подхвърли Новак.

 

"Купа Дейвис е уникално състезание. В него трябва да вложиш много по-различен заряд, отколкото за всеки един друг турнир. Честно казано Купа "Дейвис" е моята основна цел до края на годината," честен е сърбинът.

 

"Може и друг път да имаме шанс в Сърбия да спечелим надпреварата, но може пък и да е последната ни възможност. Тъкмо затова съм страшно мотивиран. Атмосферата в тима ни е страхотна. Ще дам всичко от себе си и в Лондон, и в Белград," сподели Джоко.

 

В понеделник Джокович стартира срещу Томаш Бердих. Той е шампион от финалния Мастърс от 2008 г.
Коментари
Турнир: Nature Valley Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Нотингам, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €686,080

Official Website | Livescore
Турнир: Mercedes Cup
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €729,340

Official Website | Livescore
Други новини