Впечатляващ Анди Мъри даде заявка за титла



21-11-2010 17:39 | Николай Драгиев

Шоуто наречено ATP World Tour Finals в Лондон започна по подобаващ начин. Надеждата на домакините - Анди Мъри показа, че е сред фаворитите за титлата, ако не и главен претендент. Шотландецът нанесе поражение с 6:2, 6:4 над изместилия го от четвъртото място в световната ранглиста Робин Сьодерлинг.

Двубоят в прекрасната зала О2 в Лондон бе озарена от наистина вдъхновяващо представяне на Мъри. Той закова невероятните за него 27 уинъра, 10 аса, а минаващите му удари бяха по-прецизни от всякога за 80-те минути игра.

Особено впечатляващ бе първият сет, който Мъри сравнително бързо и лесно спечели с 6:2.

Още с края на първата част и началото на втория сет Сьодерлинг значително вдигна нивото си на игра и сипеше брутални удари по протежение на корта. Въпреки че доминираше в първите няколко гейма, той така и не успя да се възползва от този подем. Най-вече защото не можеше да завършва на мрежата голяма част от точките. За цял мач той спечели 14 от 28 разигравания при филето.

Така при 3:3 във втория сет Мъри стигна до решителен пробив в седмия гейм и оттам бе въпрос на време да се поздрави с първа победа в група "В", където са още Давид Ферер и Роджър Федерер. Те ще играят от 22,00 часа българско време.


"Беше важно да започна с победа. Успях, тъй като минаващите ми удари се получаваха много добре. Имаше доста геймове с дълги разигравания, в които моят слайс вършеше чудесна работа. Късите ми също се получаваха," анализира Мъри.

 

Веднага след края на двубоя между Сьодерлинг и Мъри започна церемонията по изпращането на бившия номер 1 в света Карлос Моя. Церемонията е наистина впечатляваща и в нея участват всички най-добри тенисисти, които са на централния корт, за да отдадат чест на големия шампион. Самата церемония бе започната от Рафаел Надал, който изрази благодарността си към Моя.

 

Двубоят между Мъри и Сьодерлинг и церемонията след това бяха наблюдавани от 17,500 души в O2. Турнирът е с награден фонд от близо 5 млн. долара. Анди Мъри пък сложи в джоба си 120 хиляди, колкото е дажбата за всеки успех в Лондон.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини