Шоуто на Федерер стартира в Лондон (видео)



21-11-2010 23:31 | Николай Драгиев

Роджър Федерер стартира с победа ATP World Tour Finals в Лондон. Швейцарецът отнесе Давид Ферер с 6:1, 6:4 и поведе в група "В" на турнира. По-рано днес Анди Мъри се наложи с 6:2, 6:4 над Робин Сьодерлинг.

 

Така двамата любимци на публиката в британската столица се очертават като тотални фаворити за място на полуфинал. След срещата Федерер бе награден пред пълните трибуни за "Любимец на феновете" през 2010 г. "Това е вашата награда. Горд съм, че получавам поредно признание. Благодарение на вас съм това, което съм. Аз просто се опитвам да съм добър на корта," призна развълнуваният Федерер.

Федерер стартира двубоя в типичния си стил, но дори играеше по-атакуващо от обичайното си ниво. Той се стремеше да завършва топката от всякакви позиции и въпреки това правеше сравнително малко непредизвикани грешки. За разлика от него Ферер направи 17 непредизвикани грешки в първия сет и съвсем логично го загуби с 1:6 за 33 минути. Резултатът можеше да бъде още по-убедителен, но ФедЕкспрес допусна цял един пробив в своето подаване при 4:0.

Ферер опита да отговори на предизвикателството. Както често прави, той успя да вдигне значително нивото на играта си в течение на срещата, но това далеч не бе достатъчно. Танцуващият по корта Федерер продължи да е безкомпромисен и проби за 4:2.

 

Оттам нататък нямаше съмнение кой ще приключи двубоя в своя полза. Испанецът изтърва три шанса за пробив при 5:4 и показа за пореден път, че не може да се мери с най-големите. Той вече има 11 поражения от 11 срещи с бившия номер 1.

Интересното е, че по трибуните имаше и българска агитка. Симпатичната българска чета дори развя родния флаг в препълнената зала O2.  Освен това на трибуните бе и легендата в снукъра - Рони О`Съливан със своята съпруга.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 21: Snooker player Ronnie O'Sullivan (R) watches the Roger Federer of Switzerland vs David Ferrer of Spain men's singles first round match during the Barclays ATP World Tour Finals at O2 Arena on November 21, 2010 in London, England.

 

Самият Федерер не е печелил заключителния турнир на осемте най-добри от 2007 г., когато триумфира в Шанхай.  Следващият съперник на световния номер 2 ще бъде Анди Мъри във вторник и по всяка вероятност победителят ще се класира директно за следващата фаза.

 

В понеделник на корта ще видим Новак Джокович срещу Томаш Бердих от 16,00 часа и Рафаел Надал срещу Анди Родик от 22,00 часа българско време. Това са двубои от група "А" на турнира.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини