Федерер няма търпение да бие Мъри (видео)



22-11-2010 12:49 | Николай Драгиев

Роджър Федерер призна, че няма търпение да се изправи срещу Анди Мъри. Във вторник двамата ще определят победителя от група "В" на турнира, който ще намери място на полуфинал.

Федерер натупа Давид Ферер с 6:1, 6:4, а Мъри се справи с Робин Сьодерлинг след 6:2, 6:2. Така швейцарецът оглави групата с един спечелен гейм повече.

В сблъсъците между двамата Мъри спечели последните два и така вече води с 8:5. Швейцарецът обаче никога не е губил в турнир от Големия Шлем от Мъри.

"Играхме доста пъти напоследък и той излизаше победител. Така се случваше, че и двамата бяхме във форма по едно и също време. В Австралия, после в Шанхай... къде бяха другите? Вече не помня, но той така или иначе ме победи," неглижира ситуацията Федерер.

"Сега историята се повтаря от миналата година и ние ще се изправим един срещу друг. Победих го преди година, сега съм в добра форма и нямам търпение да започне срещата."

Интересното е, че Федерер има 30 победи от 34 мача след Уимбълдън. Тогава той отстъпи на Томаш Бердих в четвъртфиналите. Именно заради добрата си форма, Федерер се надява да грабне пета титла от заключителния турнир:

"Сезонът ми след Уимбълдън е много добър. Стигах най-малкото до полуфинал на всички турнири, а спечелих и някои от тях. Остава още един, нека видим какво ще стане."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини