Пета жертва от топ 100 за Григор Димитров



23-11-2010 17:32 | Николай Драгиев

Григор Димитров постигна пета победа над играч от топ 100. Българинът победи избрания за "Новак на годината" от АТР Тобиас Камке със 7:6(4), 7:5 в първи кръг на турнира от сериите "Чалънджър" в Хелзинки. Това е втора победа на Гришо над 67-ия в света германец, който показва сериозно израстване през 2010 г.

Във втори кръг Гришо ще играе срещу руснака Константин Кравчук, който победи Александър Кудрявцев. Григор победи Кравчук във финала на единия "Чалънджър" турнир, на който участва с 6:1, 6:4. За успеха си в първи кръг Димитров взима 10 точки за ранглистата, където в момента 112-и.

Освен всичко Гришо записва пета победа над играч от топ 100. Предишните му "жертви" са Томаш Бердих, Иван Наваро, Лукаш Лацко и Микаел Лодра. С триумфа над поставения под номер 1 в схемата Камке, първата ракета на България си "отваря" схемата и си гарантира сравнително по-леки опоненти поне до четвъртфинал.

В първия сет Григор доминираше, но въпреки това бе на път да изтърве пореден сет в типичния за него 13 гейм. Българинът на два пъти повеждаше с пробив, във втория, от които сервираше при 5:4 за сета, но допусна да загубия началния си удар. В неизбежния тайбрек ситуацията бе равностойна до 4:4 точки, след което най-добрият роден играч взе три поредни разигравания.

Вторият сет стартира летящо за Димитров, който проби и дръпна с 3:0. Камке направи финален напън да остане в мача и стигна до равенство 4:4. Това бе всичко, за което германецът имаше сили, тъй като Димитров спечели три от оставащите четири гейма за крайното 7:5.

Наградният фонд в Хелзинки е 125 хиляди долара, а настилката е твърда "Greenset".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини