Бекер: Горделивият Федерер ще смаже всички в Лондон



23-11-2010 18:46 | Николай Драгиев

Трикратният шампион от ATP World Tour Finals Борис Бекер определи Роджър Федерер като абсолютен фаворит за спечелването на тазгодишното издание на турнира в Лондон.

Според Бекер швейцарецът е най-мотивиран да спечели заключителния турнир на осемте най-добри с оглед недотам доброто си представяне в Големия Шлем през 2010 г.

Федерер е на път да се класира за полуфиналите, тъй като вече постигна две победи над Давид Ферер и Анди Мъри, което му отрежда първо място в група "А".

"Той е горделив мъж и съм убеден, че иска да завърши годината в стил и да покаже на Рафаел Надал, че догодина ще бъде по-силен отвсякога. Тъкмо затова избирам него като фаворит," коментира Бекер.

"Този турнир е адски труден за спечелване, тъй като всеки един мач тук, може да бъде финал в Големия Шлем. Просто няма лесни двубои," допълва германецът.

Според бившия номер 1 в света не може да се очаква Федерер да доминира над всички както го правеше в предишните години. "Не е нормално някой играч да доминира по този начин. Предстои да има по-равностоен период. Надал е изумителен и със сигурност е един от най-добрите въобще в историята."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини