Давид Ферер: Готов съм да прекратя сезона на Мъри24-11-2010 19:17 | Станко Димов

Испанецът Давид Ферер няма никакво намерение да се предава въпреки двете загуби от началото на заключителния турнир в Лондон. Ферер отстъпи последователно в двубоите срещу Роджър Федерер и Робин Сьодерлинг, което го принуждава да търси задължителна, при това изразителна победа в последния мач от групата срещу Анди Мъри.

 

"Не бих казал, че съм разочарован от загубата от Сьодерлинг вчера. Направих всичко по силите си, борех се до последната точка, но Робин просто бе по-добър от мен. Той не ми остави шанс, игра страхотно", каза Ферер.

 

"Въпреки загубата съм уверен в силите си. Завърших сезона в Топ 10, чувствам се отлично физически и психически. Какво повече да искам?
Предстои ми мач с Анди Мъри. Знам, че ще ми бъде трудно, но не възнамерявам да се предавам. Напротив, ще се опитам да разваля празника на местния фаворит", коментира още Ферер.

 

Въпреки смелите думи на Ферер, абсолютен фаворит в мача остава Анди Мъри. Шотландецът, за разлика от своя опонент, се чувства най-добре точно на твърда настилка и едва ли ще пропусне шанса си да се класира за полуфинал.
Коментари
Турнир: Gerry Weber Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хале, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,116,915

Official Website | Livescore
Турнир: Fever-Tree Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Куинс Клъб, Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,116,915

Official Website | Livescore
Други новини