Леща съсипа мегасблъсъка между Надал и Джокович (видео)



25-11-2010 00:12 | Николай Драгиев

Очакваният с огромен интерес сблъсък между световните номер 1 и 3 Рафаел Надал и Новак Джокович в Лондон се състоя, но само за осем гейма. Проблеми с контактна леща за Джокович убиха желанието и възможностите му да играе, което позволи на стабилния Рафа Надал да спечели сравнително леко със 7:5, 6:2 за 110 минути игра.

Така борбата в група "А" на ATP World Tour Finals допълнително се усложнява. Надал повежда с две победи от два мача, но все още не е сигурен за мястото си на полуфинал. Напълно е възможно да се получи "въртележка", а шансове запазват Томаш Бердих и Анди Родик.

Първият сет на сблъсъка, който бе първи между двамата от финала на US Open, можеше да бъде наистина грандиозен. Двамата стартираха в отлично темпо и редуваха блестящи разигравания. Джокович показа особено агресивна игра и първи имаше шанс да пробие. Вместо това Надал бе първият, който взе началния удар на опонента за 3:2. Последва моментален рибрейк и двамата отново се вкопчиха в битка.

При 4:4 се случи фаталния за зрителите инцидент с Джокович, който изгуби или размести непоправимо своята контактна леща. Оттам нататък Ноле не бе същият играч. Той бързо се пропука отново и Надал се озова в позиция да сервира за сета при 6:5. Въпреки че имаше три шанс да стигне до тайбрек, Джокович се поддаде на раздразнението и даде възможност на бруталния форхенд на Надал да нулира шансовете му. 7:5 след 75 минути игра!

Въпреки опитите на лекарите в зала 02 да помогнат на Джокович, той така и не успя да се събере. Дали заради наистина сериозния проблем, дали заради яда си, сърбинът буквално се предаде пред машината от Майорка. Преднина от 4:0 с два пробива осигури спокоен завършек на срещата за световния номер 1.


"За мен това бе отличен мач. Много съжалявам за Ноле, дано всичко с очите му да е наред. Това бе най-добрият ми мач в Лондон досега. В първите 10 гейма от днешния двубой, нивото бе невероятно високо," сподели Надал след края на срещата.

В петък Рафаел Надал ще играе с Томаш Бердих, за да подсигури участието си в следващата фаза и да избере с кой от група "В" иска да играе. Новак Джокович ще може да стори същото, ако победи неудобния за него Анди Родик.


КЛАСИРАНЕ, група А:

1. Рафаел Надал - 2 победи, 4:1 сета, 29:23 гейма
2. Новак Джокович - 1 победа, 1 загуба, 2:2, 19:19
3. Томаш Бердих - 1 победа, 1 загуба, 2:2, 19:20
4. Анди Родик - 2 загуби, 1:4, 24:29

 

ПРОГРАМАТА ЗА ЧЕТВЪРТЪК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини