В Окланд подготвят съзвездие - поканиха още една бивша номер 1



25-11-2010 10:49 | Станко Димов

Организаторите на турнира ASB Classic в Окланд, Нова Зеландия подготвят истинско шоу за любителите на женския тенис. Турнирът, с който на практика се слага началото на сезона в WTA, идната година ще бъде повече от любопитен, след като участие потвърдиха две бивши No.1 и една No.2 в света. Става въпрос за рускините Мария Шарапова, Динара Сафина и Светлана Кузнецова.

 

Мария Шарапова пази отлични спомени от Окланд, защото именно след участие в този турнир дойде една от титлите и от Шлема - Australian Open 2008.

 

Динара Сафина и Светлана Кузнецова ще са другите две "големи" имена, които ще участват. Сафина имаше повече от тежък сезон през 2010, след като от първа позиция се свлече до 63-та. Подобно е положението и при Кузнецова, която в кариерата си има 2 титли от Големия шлем и е достигала до 2-ро място в света.

 

Освен тях в Окланд ще участват още миналогодишната шампионка Янина Викмайер, Алона Бондаренко, Анабел Медина Гаригес и феноменалната Кимико Дате Крум. Японката се надява да стане първата в историята на тениса, която печели титла след 40-годишна възраст.

 

"Нашият списък е просто фантастичен, защото в турнира ще участват както големи шампиони и бивши номер 1 в света, така и няколко млади състезателки, които са с обещаващо бъдеще", похвали се турнирният директор Ричард Палмър.
ASB Classic започва на 3-ти януари и продължава 5 дни.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини