"ФедЕкспрес" мина и през гара Сьодерлинг (видео)



25-11-2010 17:44 | Станко Димов

Световният номер 2 Роджър Федерер се класира за полуфинал на заключителния за сезона турнир в Лондон. Швейцарецът спечели и третия си мач от Група "Б", след като надви в два сета Робин Сьодерлинг. Мачът между двамата продължи точно час и половина, а Федерер се наложи със 7-6 (5), 6-3. Успехът бе 15-ти за Роджър от 16 мача срещу този опонент.


Двубоят в уникалната зала О2 започна по любим за Федерер начин - с ранен пробив. Въпреки това Сьодерлинг не се предаде и подложи под напрежение всеки един сервис гейм на съперника. Така шведът стигна до своето в осмия гейм, изравнявайки резултата за 4-4. В крайна сметка съвсем логично двамата докараха нещата до тайбрек, спечелен от Федерер със 7-5 точки, не без голяма доза късмет.


През втората част началният удар на Сьодерлинг загуби част от блясъка си, което позволи на Федерер да вземе контрол в мача. Швейцарецът тактично изчака своя момент и взе подаването на съперника, за да поведе с 5:3 под бурните аплодисменти на футболната легенда Диего Марадона. В ответния гейм Федерер нямаше никакъв проблем и записа трети пореден успех в Лондон.

При това развитие на нещата Мъри дори няма нужда да печели мача, за да продължи напред. Той ще го направи и при спечелен сет. При чиста победа за Ферер пък ще се броят геймове, като са възможни да станат куп въртележки.

 

"Имах късмет в тайбрека на първия сет. Точката, с която спечелих сета можеше да бъде в полза на Робин, но в последния момент топката падна на линията. Като цяло играх добре и съм доволен от представянето ми до момента. Робин е един от играчите, които удрят много силно топката. Освен това той се намира в добра форма и знаех, че за да го победя трябва да съм много силен в защита", коментира след мача Федерер. 

 

Така Федерер печели група "В" на финалния "Мастърс" на осемте най-добри. Втори е Анди Мъри. Федерер очаква завършилия на второ място в група "А", който най-вероятно ще бъде Новак Джокович, а Мъри ще играе почти сигурно с Рафаел Надал. Така се оформят "мечтани" полуфинали, а всички знаем кой е и "мечтаният" финал...





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини