Мъри на полуфинал след лекция над Ферер (видео)



25-11-2010 23:25 | Станко Димов

Първата ракета на Великобритания Анди Мъри е вторият полуфиналист на заключителния турнир от календара на ATP. В последна среща от Група "В" Мъри надви с лекота испанеца Давид Ферер с 6-2, 6-2, като по този начин си подпечата визата за следващия етап.

 

Първите два гейма на двубоя далеч не загатваха за подобен резултат. След като спечели 11 от общо 12 точки, Давид Ферер поведе в резултата с 2-0. Всичко хубаво за испанеца обаче приключи тук. До края на сета любимецът на публиката сякаш мина рязко на по-висока предавка и набързо поведе с 6-2.

 

Окрилен от силната си игра Мъри започна с пробив и втория сет, забивайки нов удар по самочувствието на бързоногия Ферер. Втората ракета на Испания върна пробива моментално, но нищо повече. До края на мача Мъри бе тотален господар и напълно заслужи крайния успех.

 

Така крайното класиране в група "Б" вече е ясно. Победител с три победи е Роджър Федерер, който ще играе на полуфинал срещу втория от Група "А". На полуфинал продължава и Мъри. Третото място в групата остана за Робин Сьодерлинг, а четвърти, без нито една победа остана Давид Ферер.

 

В петък ще станат ясни и останалите двама полуфиналисти, които ще бъдат определени от сблъсъците Рафаел Надал - Томаш Бердих и Анди Родик - Новак Джокович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини