Четиримата най-добри гарантират бляскав край на сезон 2010



26-11-2010 23:26 | Николай Драгиев

Четиримата най-добри тенисисти в света в момента достигнаха напълно заслужено полуфиналите на заключителния "Мастърс" в Лондон. Полуфиналите Анди Мъри - Рафаел Надал и Новак Джокович - Роджър Федерер със сигурност ще придадат класически завършек на и без това прелюбопитната 2010 година.

Звездното каре бе оформено, след като Новак Джокович победи неочаквано леко с 6:2, 6:3 Анди Родик в последната среща от груповата фаза. Джокера по никакъв начин не показа, че има проблеми с окото, както бе срещу Надал, и отново демонстрира че се намира в прекрасна форма преди Купа "Дейвис" през декември.

Анди Родик пък действително изглежда много далеч от най-добрите си дни. Американецът подобно на Давид Ферер стяга багажа за Тексас с пълен чувал от три загуби и един спечелен сет.

Особено приковаващ вниманието е съботният сблъсък между Рафаел Надал и Анди Мъри. Двамата за първи път достигат полуфинал на този турнир в Лондон, което значи че ще имаме дебютант финалист в британската столица.

За Анди Мъри евентуална титла би била неговата най-голяма турнирна победа, докато Рафаел Надал може да придаде още по-бляскав завършек на и без това фамозната за него 2010 г.

Анди Мъри обаче разочарова Острова със "смесените" си сигнали и липсата на увереност преди двубоя със световния номер 1. Шотландецът изненадващо или не спечели два от трите двубоя между двамата през годината.

"Той определено е най-добрият играч в света. Нямам големи шансове срещу него, но ще дам всичко от себе си за победа. Имам нужда да взема такава победа," коментира Мъри, който има 5 победи от 13 мача с Надал.

Рафаел Надал пък сподели, че сезонът му е перфектен и никакво развитие не би могло да му развали настроението: "Това е изумителна година за мен. Независимо от това, което се случи, то аз ще бъде много щастлив. Освен това аз вече постигнах три победи на турнира, срещу най-трудните опоненти за мен," натърти Рафа.

"Ще ми бъде адски трудно срещу Анди Мъри. Той е сред най-добрите в света. Условията са по-подходящи за него, но аз съм доволен от моята игра," допълни още Надал.

В събота от 16,00 часа ще бъде двубоят Рафаел Надал - Анди Мъри, а от 22,00 часа българско време е битката на Роджър Федерер и Новак Джокович.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини