Програмата на полуфиналите в Лондон



27-11-2010 10:07 | Николай Драгиев

Днес ще стане ясни финалите на сингъл и двойки от ATP World Tour Finals в Лондон. Съвсем реална е възможността да наблюдаваме сблъсък между световните номер 1 и 2 Рафаел Надал и Роджър Федерер в спор за титлата, което би било изключителен завършек на 2010 г. При двойките този сблъсък ще се състои още днес в битката на лидерите братята Майк и Боб Браян с Даниел Нестор и Ненад Зимонич.

В първия двубой на сингъл за деня Рафаел Надал ще спори с местния любимец Анди Мъри. Световният номер 1 води с 8:4 (Мъри има още една победа извън АТР в Абу Даби) срещу шотландеца.

Мъри обаче доминира с четири победи от последните седем срещи. Той обаче никога не е побеждавал Надал на клей или трева.

В другия полуфинал, доминацията на Роджър Федерер е също толкова осезателна. Той има цели 12 победи от 18 двубоя с Новак Джокович. Швейцарецът спечели 3 от 4 срещи с Джокович този сезон, но единствената загуба дойде след два пропуснати мачбола на US Open. И двамата вече са печелили финалния "Мастърс" на осемте най-добри. Федерер цели четири пъти, а Джокович веднъж.

ПРОГРАМАТА:

От 14,15 часа българско време:
Б.Браян/М. Браян - Д. Нестор/Н. Зимонич

Не преди 16,00 часа:
Рафаел Надал - Анди Мъри

Не преди 20,15 часа:
М. Бупати/М. Мирни - М. Фирстенберг/М. Матковски

Не преди 22,00 часа:
Роджър Федерер - Новак Джокович




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини