Анди Мъри: Обичам да играя с Надал, придава смисъл на кариерата ми27-11-2010 22:22 | Николай Драгиев

Анди Мъри сподели, че въпреки загубата 1:2 сета от Рафаел Надал, той е изключително доволен от представянето си. Според него смисълът на неговата кариера е в участието тъкмо в такива невероятни битки.

Пред 17,500 души Мъри се предаде след 6:7, 6:3, 6:7 пред световния номер 1 Рафаел Надал. Шотландецът закова повече асове, повече уинъри и дори регистрира повече точки в крайната статистика, но все пак загуби.

"Днес нагледно видяхте причина да продължавам да играя тенис. Такива мачове са невероятно изживяване, а в случая и добър завършек на сезона. Трябва да стана по-добър, тъй като в момента се опитвам да се преборя с двамата най-добри тенисисти в историята. Така че, ако искам да печеля най-големите турнири, просто трябва да стана още по-добър," изключително прозорливо коментира Мъри.

Мъри бе похвален от самия Надал: "Той може всичко. Той може да атакува, може да играе на мрежата.. през цялото време се чудиш как да намериш решение да го победиш. Мисля че е страхотен шампион."

Самият Мъри си пожела още повече мачове с Надал занапред: "Обичам да играя срещу него. Не мога да си представя, че може да има по-добър тенисист, поне спрямо нивото му в момента. Уважавам го много. Когато излизам срещу Рафа, се наслаждавам на всяка минута."
Коментари
Други новини