Нетърпелив за срещата с Надал, Федерер прегази Джокович



27-11-2010 23:40 | Николай Драгиев

Роджър Федерер се класира за финала на ATP World Tour Finals. В страхотно темпо швейцарецът буквално съсипа световния номер 3 Новак Джокович с 6:1, 6:4. Така в неделя той ще спори с най-големия си опонент - лидерът в ранглистата Рафаел Надал. Целта пред Федерер е ясна - рекордна пета титла от заключителния "Мастърс къп" на осемте най-добри.

 

За скромните 80 минути игра, Федерер действително сякаш бързаше да победи Джокович възможно най-бързо. Швейцарецът извади от своята палитра най-доброто, на което е способен и без никакво съмнение можеше да постигне и още по-убедителен успех. Печелившите удари за Федерер бяха цели 31, а непредизвиканите грешки едва по девет на сет.

 

Така в неделя от 19,30 часа българско време, сезонът ще приключи по възможно най-добрия начин - със сблъсък на най-добрите двама тенисисти в света. През този сезон испанецът победи Федерер с 6:4, 7:6 във финала на "Мастърс 1000" в Мадрид, което е техният единствен сблъсък през годината. В общата статистика Надал води с 14:7 успеха. По-голяма част от тях обаче са на клей.

 

Залогът ще е още по-голям, тъй като и двамата вече имат по четири победи и победителят ще може да вземе максималното от турнира - 1500 точки за ранглистата и 1,6 млн. долара. За Надал пък това ще бъде дебют в тази фаза на този форум.

 

Срещу Джокович Федерер затвърди впечатлението, че се намира в прекрасна форма в последните месеци. Още след десет минути игра, той водеше с 3:0. Форхендът му работеше без грешка, а за разкош и бекхендът му този път бе много стабилен. Проблемите на Джокович бяха толкова осезателни, че той се добра до спечелването на едва един гейм от първите седем.

 

Ситуацията на корта се обърна поне за кратко във втория сет. Джокович лесно взе комфортен аванс от 3:0, след като Федерер се отпусна за кратко. Това далеч не смути бившия номер 1, който спечели шест от следващите седем гейма, за да триумфира като победител. Все пак в този втори сет двамата на моменти показаха наистина първокласен тенис, с прекрасни размени на удари.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини