Чичо Тони: Покрай Рафа натрупах много опит



14-12-2015 17:26 | Tennis24.bg

Тони Надал коментира, че не знае каква е причината за срива във формата на Рафаел Надал в първите месеци от сезон 2015. Чичото и треньор на Матадора призна, че през последните години е натрупал безценен опит, гледайки как тренират някои от най-добрите тенисисти в света.

„Преди началото на сезона Рафа не можеше да тренира. Последваха няколко турнира с добро представяне, след това обаче нищо не се случи. Чак на US Open той започна да се бори отново. Това беше нашият проблем преди – понякога в даден турнир той правеше силен мач, а на следващия ден губеше увереност и падаше”, коментира Тони Надал.

„Каква е причината? Не знам, но дори и да я знаех, нямаше да я споделя. В края на сезона Рафа отново намери спокойствието си и това се отрази на представянето му на корта. Той започна да се движи по-добре, да прави по-добро удари, да взима по-правилни решения”.

Тони Надал също така сподели, че работата с Рафаел и много турнири заедно са го направили по-добър треньор. „Научих много през годините. Като треньор аз имах много възможности да наблюдавам най-добрите играчи, да виждам как тренират, на какво наблягат. Мисля, че това ми помогна да подобря знанията си върху играта. Видях неща, които не бях виждал на кортовете в Манакор преди това. Като цяло натрупах много ценен опит”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини