България приема най-силния турнир по тенис на маса в историята



16-12-2015 14:12 | Любомир Тодоров

България получи домакинството на престижен турнир по тенис на маса от Мейджър сериите на ITTF World Tour, научи Tennis24.bg.

До момента страната ни не е приемала толкова силно състезание в този спорт. Тази година Панагюрище прие турнир от Чалънджър сериите, който беше с рекордния за България награден фонд от 35 000 долара.

Състезанието догодина е от 24 до 28 август, отново ще бъде в "Арена Асарел" в Панагюрище и се очаква наградният фонд да бъде над 70 000 долара. По-високата категория гарантира и участие на повече звезди, включително и майстори на топчето от Китай. През 2015-а шампиони станаха японката Касуми Ишикава и южнокореецът Ким Донгюн.

Заслугата за домакинството е на бизнесмена Красимир Симеонов. Българската федерация по тенис на маса не е подала документи за кандидатурата за 2016 г. в срок. След това от Международната федерация спират да отговарят на имейлите от наша страна в продължение на 7 месеца.


Симеонов и турнирният директор на "Асарел България Оупън" Иван Александров (на снимката заедно с четвъртфиналиста от Панагюрище Кирил Попов) бяха ВИП гости на финалите в Лисабон на заключителния турнир ITTF World Tour Grand Finals. Там за часове Симеонов успява да издейства включването на Панагюрище в календара за догодина и то в по-високата категория.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини