Петкович продължава с нов треньор



18-12-2015 07:27 | Любомир Тодоров

Германката Андреа Петкович, която имаше колебания дали да не спре да играе, реши да продължи кариерата си, при това с нов треньор.

Победителката от Турнира на шампионките в София през 2014 година нае сънародника си Ян де Вит. До скоро тя се готвеше с баща си Зоран.

До момента Де Вит не е работил с жени, припомня американското списание Тенис. За последно той беше наставник на Жил Симон, а преди товва е работил с друг френски играч - Гаел Монфис. Освен това е бил треньор на японеца Тацума Ито и Виктор Троицки.

"Ян е много прецизен, влиза в детайли и използва доста видеоанализи. Той е отдаден на работата си и знае как да ме ръководи да стана по-добра тенисистка", заяви 28-годишната Петкович, която в момента е №24 в световната ранглиста.

Интересен детайл от биографията на Де Вит, който е родом от Целе, е че е бил в продължение на 5 години член на общинския съвет. Както е известно Андреа учеше политически науки, докато лекуваше травма, така че вероятно ще има теми за разговор с треньора си и извън тениса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини