Федерер аргументира програмата си



20-12-2015 14:59 | Tennis24.bg

Роджър Федерер изненада мнозина с решението си да не участва на нито един турнир на червено преди „Ролан Гарос” 2016. Швейцарецът обаче изрази увереност, че въпреки това ще бъде в топ форма в Париж и ще се опита да спечели трофея.

„Играя на малко турнири, така че всяка една надпревара е важна за мен. Разбира се, че има конкретни моменти от сезона, в които искам да бъда в най-добра форма, но това не означава, че ще участвам на един турнир, за да бъда във форма на друг. Моята цел е да печеля всеки един турнир, в който участвам”, коментира Федерер.

Швейцарецът ще отсъства от кортовете близо 2 месеца между Индиън Уелс и „Ролан Гарос”, като ще пропусне 4 последователни „Мастърс 1000” турнира – в Маями, Монте Карло, Мадрид и Рим.

„Ще подходя максимално сериозно. В тези два месеца аз няма да бъда във ваканция. Ще почивам около 10 дни, след това ще тренирам здраво. Ще бъда напълно готов, когато „Ролан Гарос” почука на вратата. Ще се опитам да съхраня енергията си за турнирите през лятото”, увери Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини