Лигльото Григор пак кри до последно, че няма да играе в София



22-12-2015 22:14 | Тодор Димитров

Със сигурност коментарът ще предизвика негативни реакции по мой адрес, но не ми пука, защото това според мен е най-мекото, което може да се каже за най-добрата ни ракета. Не ми пука, както на роденият преди 24 години в БЪЛГАРИЯ, не му пука за родината му, защото аз казвам ИСТИНАТА.

Първото издание на турнира Garanti Koza Sofia Open ще мине без Григор Димитров. Мнозина са разочаровани от предизвестения отказ, но решението на щаба на първата ни ракета трябва да се приеме. Друг е въпросът, че зад този отказ може би се крие друга причина, а именно амбицията на мениджъра му да застане начело на федерацията и за целта води пунически войни.

Сигурно хората от обкръжението му ще изтъкнат други аргументи. Например, че е много по-пряко да се лети от Австралия направо за Флорида, без спиране в София. Но защо отново се мълча до последно и трябваше да разберем от турнирния директор в Делрей бийч колко е щастлив, че Димитров ще играе там.

Защо, след като шефът на софийското състезание Ерхан Орал е „отправил оферта към Григор“, по собствените му думи, трябваше да се чака да изтече крайния срок, за да научим за височайшата липса в списъка? Това вече се превръща в рецидив при него. По същия начин уж имаше програма за година напред но мълча до самия край ще играе ли за Купа „Дейвис“. Което и предизвика негативните реакции.

Така че не е зле Димитров да се огледа за някои промени не само в екипировката и треньорския щаб, ами и в мениджмънта, защото пиара му е под всякаква критика и не отговаря на нивото на тенисист от топ 30. Явно някои решиха, че след бурята, предизвикана от загубата от Унгария през септември един демонстративен мач пред пълна зала ще възстанови статуквото на хасковлията на всенароден любимец, радващ се на гигантски медиен комфорт.

А един турнир в София би бил голям плюс за Григор. Повече мачове пред боготворящата го родна публика, по-голям шанс да спечели титла, нещо което чака от доста време. А и някой би трябвало да му обясни с думи прости, че да си спортист №1 на страната носи и задължения, не само слава. Но не би! Да не би пък Димитров да е решил да играе само шоу срещи в България? Ако е така, кога да очакваме следващата такава? Според слуховете хасковлията е взел 700 000 лева за демонстрацията срещу Монфис преди месец. Сега с нетърпение очаквам хода на министъра на спорта, който да даде да разбере на лигльото къде е роден!

Някои побързаха да обявят турнира за провал щом го няма Григор. Това състезание не е направено специално за него, а и не е демонстративна среща, където, ако единият играч се откаже, тя се отлага. Това е професионален АТР турнир, в чиято основна схема ще играят 28 тенисисти. И в който се раздават точки за световната ранглиста и пари според победите.

Така че в София ще има елитен тенис и без Димитров, защото той така реши, но от това леко ни нагарча в устата. Дали ще иска уайлд кард или не, но аз ако съм на мястото на организаторите не бих му дал. Защото бойкотът му на БЪЛГАРИЯ е рецидив.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини