Надал: Отношенията ми с Федерер са страхотни



29-11-2010 16:23 | Николай Драгиев

Рафаел Надал разкри, че с Роджър Федерер ги свързва наистина добро приятелство и нищо през годините не е успяло да им развали отношенията.

Испанецът похвали своя опонент като го нарече "най-завършеният играч в света".

"Всички знаете за нашите отношения. През годините те винаги са били чудесни, с много респект един към друг. Ние прекарваме доста време заедно, което ни прави все по-близки. Заедно сме в съвета на тенисистите, на корта, а сега и по тези благотворителни мероприятия.

"През декември ще играем два мача. Първият в Цюрих за неговата фондация, а след това и в Мадрид за моята. Така че не мога да определя това като някакво съперничество на всяка цена," сподели Рафа.

Рафа анализира и снощният двубой между двамата: "Той игра страхотно, много агресивно. Сервисът му бе добър, най-вече във важните моменти. Какво да кажа за форхенда - просто невероятен. Бекхендът също.

"Беше трудно да играя срещу него, защото той седеше максимално близо до основната линия, излизаше и на мрежата. Стремеше се да съкращава точките и да е агресивен. Справи се с тази си цел. Роджър вероятно е най-завършеният играч в света.

"Аз съм щастлив от показаното. Беше трудно да намеря решения за играта му, но го направих. Взех сет в този труден финал. Доволен съм," коментира Надал, който през тази седмица ще се включи в кампании на своите рекламодатели.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини